Hårlös

Sitter och tittar på slutdebatten på SVT. Hårda frågor som ställs. Men Ondskan verkar bara ha ett svar. Han blajar bort varenda fråga utan att faktiskt svara.

Sjukförsäkringen och Förnedringskassan är ett hett ämne. Ondskan pratar om medmänsklighet och att vi måste känna människan och deras svårigheter.  I vilken värld lever han egentligen? I vilken situation har han nånsin känt medkänsla med en vanlig människa?

Han gör mig arg. Vid frågor om hur de kan driva igenom en sådan reform som utförsäkringen svarar han bara med standardsvar om inaktivitet och att "det är ju synd att vissa hamnar i kläm". Det är människors liv du pratar om, inte statistik. När de "hamnar i kläm" kan hela deras liv förstöras. Vi har redan haft minst ett självmord på grund av detta. Kan du försvara det?

Förnedringskassan var inte bra när de röda styrde, det erkänner jag fullt. Men nu krossas liv på löpande band i kapitalismens namn. Kunde de inte genomfört en reform utan att förnedra folk? Varje enskild sjukskrivning hanteras individuellt av en handläggare på F-kassan. Kan man då inte göra en individuell bedöming istället för att dra alla över en kam? Visst, hjälp de som kan ta sig tillbaka till arbetslivet. Ge dem stöd och "instanser". Men de som är sjuka behöver vård, inte jobbcoacher.

Jag vet varför Ondskan inte har något hår. Det blåser som fan däruppe på pedestalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0