Och vad ska tant rösta på?

För er som aldrig sett denna sketch av Killinggänget, gör det. Finns säkerligen på YouTube och dylika sidor.

Som Robert Gustavsson i sketchen är många obeslutsamma inför det stundande riksdagsvalet. Ska vi rösta höger eller vänster eller någonstans emellan? Men till skillnad från tanten vet vi att vi inte ska rösta på nazisterna. 
För vi har sett vad de kan göra. Vi har sett förintelsen, världskriget och allt annat som hörde där till. Vi vet att vi inte vill uppleva det någonsin igen. Man lär sig av historien, inte sant? Det är därför vi studerar den, för att lära oss av våra misstag.

Hur finns det då människor som med gott samvete tänker rösta på SD? Nu jämför jag inte SD med nazisterna. Även om jag vill så måste jag hålla någon form av verklighetsförankring och medge att SD är inte riktigt lika illa som nazisterna var. Märk väl "inte riktigt lika illa". Men nästan. Och det är tillräckligt illa.

Hur tänker egentligen dessa människor? Jag kan förstå att många vill att regeringen ska ta tag i invandringspolitiken. Att hjälpa invandrare komma in lättare i det svenska samhället. Se till att de lär sig språket och får jobb. Jag förstår det. Fine, jättebra idé. Men skulle du rösta på nazisterna för det? 

För det verkar som om det är det många gör. Röstar på SD bara för att få regeringen att uppmärksamma invandringspolitiken. Det här är inte onda människor, inte hatiska människor. Bara människor med en önskan att någonting görs. Men är det värt det? Är det värt att släppa in Lucifer i himlen bara för att göra ett ställningstagande?

Invandringspolitik är i det närmaste tabu att prata om, vilket gör många frustrerade. Det blir som att det inte finns något problem med integrationen om vi inte tittar på det. Och de har rätt, det finns inget problem för det finns ingen intregation. Det är ett problem. Men det är ett problem vi kan lösa på så många andra sätt än att sätta dessa hatiska människor i en maktposition.

Om du verkligen, verkligen sympatiserar med SD och deras politik, visst gör det. Dumhuvud.
Men om du tänker rösta på dem av bara ren djävulskap, stanna till och tänk över vad du gör. Tänk på vad som kan hända. Tänk på hur du vill att framtiden ska se ut.

Och tänk till igen.

Kommentarer
Postat av: Gizka

Klockrent! Det är illa att invandringspolitiken har blivit så tabu att vi löper risken att få in ett parti som SD i regeringen.

2010-09-17 @ 11:19:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0